Uzgajalište morskih sunđera dato u koncesiju na 20 godina za 2.500 evra godišnje

Zagreb -- Hrvatska vlada je usvojila Predlog odluke o koncesiji u svrhu korišćenja pomorskog dobra radi uzgoja morskih sunđera zapadno od ostrva Oliba.

Izvor: Morski.hr
Podeli
Foto: Depositphotos, mychadre77
Foto: Depositphotos, mychadre77

Usvajanju Predloga odluke prethodila je objava vlade o nameri davanja rečene koncesije u Elektroničkom oglasniku javne nabavke, od 25. februara, na osnovu koje je pristigla jedna ponuda i to trgovačkog društva VOLO d.o.o, iz Samobora.

U skladu s nalazom i mišljenjem stručnog tela izrađen je Predlog odluke, kojim se koncesija daje trgovačkom društvu VOLO d.o.o. na vremenski period od 20 godina, računajući od dana sklapanja ugovora o koncesiji, a površina pomorskog dobra koje se daje u koncesiju iznosi 94.500 kvadratnih metara, piše portal Morski.hr.

Visina ponuđenog iznosa stalnog dela naknade za koncesiju iznosi 0,2 kuna po metru kvadratnog zauzetog pomorskog dobra, odnosno 18.900 kuna godišnje (2.500 evra), dok ponuđeni apsolutni iznos promenljivog dela naknade za koncesiju iznosi 22.636 kuna, to jest, 0.2 odsto ukupnog godišnjeg prihoda na području koje je dato u koncesiju, dok će ukupno investiciono ulaganje u pomorsko dobro po osnovu ove koncesije iznositi 783.858 kuna.

strana 1 od 39 idi na stranu