Viz er najavio novu ekspanziju na Balkanu

Mađarski low-cost avio-prevoznik Viz er je najavio novu operativnu bazu na aerodromu u Tirani sa tri aviona i 15 novih linija od jula.

Region

Izvor: B92

Subota, 30.05.2020.

11:23

Viz er najavio novu ekspanziju na Balkanu
Foto: EPA, TOMS KALNINS

Viz er je najavio novu veliku ekspanziju na Balkanu. Mađarski low-cost prevoznik će od 1. jula stacionirati tri aviona Erbas A320 na aerodromu Majka Tereza u Tirani (TIA) odakle će leteti do 15 novih destinacija.

Nakon što su najavljene nove baze ove kompanije u Milanu i Larnaki, kao i šest novih linija iz Salcburga, Viz er je saopštio da će i u Tirani uspostaviti svoju bazu, 30. po redu u Evropi.

U početku će u Albaniji biti stacionirano tri aviona, koji će od 1. jula početi sa letovima do 15 novih destinacija. Nove linije su uspostavljene ka Bariju, Bazelu, Parizu (Beauvais), Berlinu (Schonefeld), Kataniji, Briselu (Charleroi), Ajndhovenu, Frankfurtu (Hahn), Hambrugu, Heraklionu, Karslueu (Baden Baden), Milanu (Malpensa), Pragu, Rodosu i Torinu.

Mađarski low-cost prevoznik leti do Tirane od 2017. kada je uspostavljena linija ka Budimpešti a do danas je iz glavnog grada Albanije prevezeno preko pola miliona putnika. Operativna baza u Tirani otvoriće 100 novih direktnih radnih mesta.

Sa novih 15 linija, Viz er će u ovoj godini proširiti mrežu linija iz Albanije na 25 gradova Evrope, a godišnji kapacitet koji će biti na raspolaganju putnicima će biti 800.000 sedišta, prenosi Aviatica.

Osim nove baze u Tirani, Viz er će u julu otvoriti i baze na aerodromima Malpensa u Milanu, Lavovu i Larnaki. Na aerodromu u Milanu Viz er će bazirati čak pet aviona Erbas A321, a nove linije koje su najavljene od jula su Atina, Ajndhoven, Fuerteventura, Gran Kanarija, Krakov, Lisabon, London, Marakeš, Porto, Priština, Rejkjavik, Talin, Tel Aviv, Tenerife (South), Solun, Tirana (linija će se obavljati avionom iz nove baze u Tirani), Valensija kao i mnoge sezonske linije ka Krfu, Menorki, Rodosu, Santoriniju i Zakintosu.

Na aerodromu u Larnaki (LCA) na Kipru, Viz er će od jula imati bazirana dva aviona Erbas A320 sa 11 novih linija do Atine, Soluna, Bilunda, Kopenhagena, Dortmunda, Memingena, Karlsruea, Salcburga, Sučeave (Rumunija), Turkua (Finska) i Vroclava sa ukupno milion raspoloživih sedišta u ovoj godini.

U Lavovu, na zapadu Ukrajine, Viz er 1. jula uspostavlja novu operativnu bazu u kojoj će biti jedan avion Erbas A320. Sa ovog aerodroma Viz er će ponuditi letove do novih destinacija poput Bilunda, Talina, Lisabona, Hamburga i Šćećina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: