Hrvati pohrlili u šoping u Srbiju: "Uštedi se do 100 evra"

S popuštanjem mera Srbija je otvorila granicu, a brojni Slavonci nisu čekali i pohrlili su po osnovne namirnice u jeftinije srpske trgovine.

Region

Izvor: Veèernji list

Utorak, 26.05.2020.

11:09

Hrvati pohrlili u šoping u Srbiju:
Foto: Depositphotos/MakroBetz

Pogotovo zato što mogu da uđu u našu zemlju samo s ličnom kartom i, najvažnije od svega, bez obavezne samoizolacije.

Milan iz Osijeka rekao je za televiziju RTL da nije imao problema prilikom prelaska granice, dobili su uputstva kako treba da se ponašaju i to je to. Slavonci koji prelaze granicu odlaze u Bogojevo, gde se u obližnjoj trgovini najčešće kupuje duvan, koji je u Hrvatskoj za trećinu skuplji, a po osobi u Hrvatsku se može uneti boks, što za mnoge znači znatnu uštedu, piše Večernji list.

S obzirom na pandemiju, ipak je došlo do nekih promena. Naime, u trgovinu može da se uđe samo s maskom.

"S obzirom na prošli put, pre korone, evo, pivo je nešto vrlo malo poskupelo. Uspem da nešto uštedim", rekao je Milan, dok njegova sugrađanka navodi kako je moguće uštedeti oko 300-400 kuna po odlasku. Na granici još nema gužve i čeka se svega 15 minuta, kako kažu oni koji se odlučuju na put u Srbiju i tamo kupuju hrvatske proizvode.

"Uvek kupujemo hrvatsko u Srbiji, jer je puno povoljnije i mislim da sam uštedeo oko 100 evra", rekao je Relja.

Kad se vrate u Hrvatsku, dobijaju SMS poruku s uputstvom da ako sumnjaju na zarazu, uspostave kontakt s centrom 112, kao i letak koji uručuje carinik na kome piše da se smanje kontakti s drugim osobama narednih 14 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

19 h

Podeli: