Padaju cene kvadrata u novogradnji

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu 2020. iznosila je 940 evra.

Region

Izvor: CDM

Petak, 22.05.2020.

13:50

Padaju cene kvadrata u novogradnji
Foto: Depositphotos, Bombaert

Manja je za 8,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a za 17,2 odsto je manja u odnosu na četvrti kvartal 2019. godine, saopšteno je iz MONSTAT-a.

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u prvom kvartalu ove godine iznosila je 865 evra, u primorskom regionu 1363 evra, u središnjem regionu 641 evro, dok je u severnom regionu prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 793 evra, piše portal CDM.

"Razlike tokom godina u prosečnim cenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje. Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosečna cena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosečna cena će biti veća”, pojasnili su iz MONSTAT-a.

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u prvom kvartalu iznosila je 1213 evra, a u kategoriji solidarna stambena izgradnja 614 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: