Orlandić očekuje obnavljanje letova 1. juna

Direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić izjavio je da veruje da će oni pratiti smer zemalja EU koje planiraju da u prvim danima juna otvore svoje granice.

Region

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.05.2020.

16:10

Orlandić očekuje obnavljanje letova 1. juna
Foto: Epa, Enric Fontcuberta

Aerodromi Crne Gore danas su opslužili prve avione generalne avijacije privatne i poslovne, rekao je Orlandć i dodao da postoji "ozbiljno interesovanje" svih avio-kompanija sa kojima su sarađivali u prethodnom periodu za obnovu vazdušnog saobraćaja.

"Putnici letova generalne avijacije dužni su da sa sobom imaju negativan test na Kovid-19 ne stariji od 48 sati i moraju se držati preporuka o fizičkoj distanci, nošenju maski i rukavica. Kada dođu u Crnu Gori stavljaju se pod nadzor Zdravstveno sanitarnog inspektora", kazao je Orlandić.

Rekao je i da će glavni teret povezivanja Crne Gore sa svetom poneti crnogorska nacionalna avio-kompanija Montenegro airlines.

"Bitno je da smo i sa predstavnicima Er Srbije i tri najznačajnija niskobudžetna prevoznika Rajaner, Vizer, Izidžet već dogovorili određene korake ali pre svega moramo znati kada će se granice otvoriti", naveo je Orlandić, a preneo portal RTCG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: