CG: Koronavirus pojeo dodatak na plate

Prema nezvaničnim informacijama podgoričkih "Vijesti", skupštinskim funkcionerima Crne Gore na kraju prethodnog meseca uz zaradu nisu obračunate i varijabile.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.04.2020.

08:59

CG: Koronavirus pojeo dodatak na plate
Foto: Depositphotos/xload

Skupština Crne Gore ispoštovala je poruku premijera Duška Markovića da zaposleni u javnom sektoru, dok traje kriza, primaju samo osnovni deo zarade, bez varijabilnog dela i drugih naknada za rad u radnim telima.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", skupštinskim funkcionerima na kraju prethodnog meseca uz zaradu nisu obračunate i varijabile.

"Vijesti" su nedavno objavile da su se članovi skupštinskog kolegijuma častili i prošlog meseca varijabilama koje su iznosile nešto više od po 300 evra, pa su tako inače visoke plate poslanika u nekim slučajevima prešle 2.000 eura. To se vidi poređenjem zarada za januar i februar, koje su objavljene na sajtu Skupštine koja u prva dva meseca nije ni imala sednice, piše podgorički list.

Šefovi poslaničkih klubova, izuzev Demokrata koji ne dolaze na sednice kolegijuma šefa parlamenta Ivana Brajovića, kao i njegova šefica kabineta Tatjana Krivokapić, primili su novčane nagrade jer učestvuju u njegovom radu, potvrdili su "Vijestima" poslanici.

Iz Skupštine je odgovoreno da se Odluka o varijabilnom delu zarade za poslanike Skupštine sprovodi od 13. decembra 2017. godine, a u skladu sa Zakonom o zaradama u javnom sektoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

23 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

8 h

Podeli: