Plenković najavio aprilski paket mera za privredu

Zagreb -- Premijer Hrvatske Andrej Plenković najavio je mere i rekao da će one biti sveobuhvatne i snažne i usmerene ka zaštiti privrede, radnika i privatnog sektora.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, ginasanders
Foto: Depositphotos, ginasanders

Plenković je, posle sastanka sa gradonačelnikom Milanom Bandićem, novinarima rekao da na tom paketu radi i da se nada da će biti gotov za ovonedeljnu sednicu vlade.

Novi paket će, prema njegovim rečima, imati i celovitu poruku onoga što se, kako je rekao, može očekivati u privrednom i socijalnom smislu u mesecima koji predstoje.

"Kada taj paket u celosti bude kompletiran, kada se usuglasimo prvo na nivou vlade, a potom i kroz proces konsultacija, mi ćemo ga predstaviti javnosti do kraja ove sedmice", najavio je premijer, prenela je Hina.

Upitan da li novi paket podrazumeva olakšice u poslovanju banaka, odnosno davanju povlastica i olakšica da bi one mogle lakše da finansiraju i kreditiraju građane da ne bi padala potrošnja, Plenković je kazao da sve ono što se radi na obezbeđivanju finansijske stabilnosti države i likvidnosti radi ne samo vlada, nego i HNB.

"Mi ćemo poštujući nezavisnost institucija i dalje zajednički koordinirati sve aktivnosti, voditi računa i o bankarskom sektoru", kazao je premijer.

Činjenicu da Hrvatska predsedava Savetu EU ocenio je kao pozitivnu i sigurno je, kazao je, da će je maksimalno iskoristiti.

strana 1 od 46 idi na stranu