Poslednji let: Aerodrom u Sarajevu se privremeno zatvara

Sarajevo -- U nedelju 29. marta planirano je sletanje poslednjeg aviona na Međunarodni aerodrom Sarajevo pre privremenog zatvaranja za putnički promet.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: Depositphotos, Skorzewiak
Foto: Depositphotos, Skorzewiak

Reč je o letu kompanije Viz er, na liniji Budimpešta-Sarajevo, nakon čega je planiran i povratni let za tu destinaciju.

U ponedeljak 30. marta od šest sati ujutru će aerodrom u Sarajevu biti zatvoren.

"Podsećamo,Veće ministara BiH donijelo je Odluku o privremenom zatvaranju Međunarodnog aerodroma Sarajevo za promet putnika od ponedeljka,30.03.2020. Osim u Sarajevu, Odlukom se za promet putnika zatvaraju i aerodromi u Mostaru, Banja Luci i Tuzli. Preporuka putnicima je da se za detaljnije informacije o načinu ostvarivanja svojih prava obrate avio-kompanijama", naveli su iz Odnosa s javnošću Međunarodnog aerodroma u Sarajevu.

Međunarodni aerodrom Sarajevo ostaje otvoren za humanitarne letove i promet kargo robe. Sektor kargo usluga nastavlja da vrši prijem i slanje robe, prenosi Klix.

"Osigurani su svi uslovi u smislu zaštite radnika, opreme i robe. Kada je reč o smeštajnim kapacitetima, sektor kargo usluga raspolaže sa preko 800 metara kvadratnih skladišnog prostora, rashladnim komorama i multifunkcionalnim prostorom za smeštaj kvarljive robe površine 250 metara kvadratnih. Zahvaljujemo svim našim zaposlenima, kao i onima iz drugih organizacija koje deluju na prostoru Međunarodnog aerodroma Sarajevo na njihovoj posvećenosti, hrabrosti i angažmanu pri svakodnevnom obavljanju izuzetno bitnih zadataka", zaključili su.

strana 1 od 46 idi na stranu