Mediteranski koridor: Turci grade novu deonicu pruge

Zagreb -- Projekat koji će pomoći u povezivanju Rijeke i Budimpešte železnicom trenuno je najveći infrastrukturni projekat u Hrvatskoj.

Izvor: Anadolu Agency
Podeli
Foto: Ilustracija, Depositphotos, joyfull
Foto: Ilustracija, Depositphotos, joyfull

Ukupna vrednost projekta s PDV-om iznosi preko tri milijarde kuna (400 miliona evra).

U Banskim dvorima u Zagrebu predstavnici turske firme Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S. i hrvatske kompanije HŽ infrastruktura potpisali su ugovor o rekonstrukciji postojeće i izgradnji nove deonice železničke pruge na Mediteranskom koridoru vredan 2,418 milijarde kuna (324 miliona evra), uz prisustvo hrvatskog premijera i ministra saobraćaja, javlja Agencija Anadolija.

Predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u Banskim dvorima učestovali su na potpisivanju Ugovora za izvođenje radova na Projektu rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog koloseka na deonici Križevci – Koprivnica - državna granica.

Ugovor su potpisali predsednik Uprave HŽ infrastrukture d.o.o Ivan Kršić i predstavnik Uprave kompanije Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S Muhamet Cengiz uz pisustvo veleposlanika Republike Turske u Hrvatskoj Mustafe Babura Hizlana.

Hrvatski premijer Andrej Plenković je kazao kako je reč o važnom strateškom projektu za Hrvatsku i ocenio kako je rok izgradnje 42 kilometra u 42 meseca, kilometar mesečno, ambiciozan.

Naglasio je kako su projekti obnove i izgradnje celog hrvatskog dela Mediteranskog koridora s 1,8 milijardu evra u potpunosti bespovratno finansirani iz EU fondova.

"Pred nama je decenija modernizacije železničke infrastrukture, sektora koji je do sada bio zanemarivan", rekao je premijer Plenković.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je istakao kako je projekat, koji pomaže u povezivanju Rijeke i Budimpeše, trenutno najveći infrastrukturni projekat u Hrvatskoj, čija ukupna vrednost s PDV-om iznosi preko tri milijarde kuna (400 miliona evra).

"Važno je da se ovaj projekat realizira upravo na mediteranskom koridoru koji povezuje Rijeku i Budimpeštu", rekao je Butković.

Dodao je kako će modernizacija ovog koridora znatno doprieti razvoju Luke Rijeka i Koprivničko-križevačke županije, a time i celokupnoj ekonomiji zemlje.

HŽ infrastruktura trenutno sprovodi projekte vredne preko 1,5 milijardi evra u celoj Hrvatskoj, naglasio je Butković.

Predsednik Uprave HŽ infrastrukture d.o.o. Ivan Kršić je istakao kako će Republika Hrvatska i hrvatski građani na deonici Križevci – Koprivnica - državna granica s Mađarskom dobiti povećanje brzine, kapaciteta i sigurnosti prometa.

Dogovoreni projekaat je finansiran evropskim sredstvima, a njegova ukupna vrednost iznosi 2,418 milijarde kuna (324 miliona evra).

Početak radova planiran je za april 2020, a očekivano trajanje radova je 42 meseca, tako da je završetak radova ugovoren za oktobar 2023. godine.

Projektom će se realizovati 42 kilometra moderne dvokolosečne pruge, biće rekonstruisano sedam kolodvora i stajališta, sedam mostova, 2 vijadukta, 21 podvožnjak i nadvožnjak, izgradiće se 25 kilometara zidova za zaštitu od buke, modernizovati šest železničko-drumskih prelaza, a 11 prelaza će se denivelirati.

Na hrvatskom delu Mediteranskog koridora izvode se radovi i na ostalim deonicama kako bi se hrvatska Luka Rijeka kvalitetnije železnicom povezala s evropskim kontinentom.

Ponuda turske kompanije Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S. odabrana je kao najbolja nakon procesa javne nabave.

strana 1 od 46 idi na stranu