Propala izgradnja žičare - niko se nije javio na tender

Tenderska komisija za sprovođenje javnog nadmetanja za dodelu ugovora o koncesiji za projekat žičare Kotor – Lovćen proglasila je tender neuspešnim.

Region

Izvor: B92

Petak, 06.03.2020.

14:30

Propala izgradnja žičare - niko se nije javio na tender
Foto: Ilustracija, Depositphotos, Aliven

Kako se navodi u vladinom dokumentu, do 28. februara na adresu Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore nije pristigla nijedna ponuda za žičaru.

Na javni oglas u propisanom roku dve kompanije iz Crne Gore podnele su zahteve za otkup tenderske dokumentacije i to: Novi Volvox d.o.o iz Podgorice i Zetagradnja d.o.o iz Podgorice.

"U toku tenderskog postupka, ove kompanije su u skladu sa Zakonom o koncesijama podnele zahteve za produženje roka za dostavljanje ponuda. Ministarstvo održivog razvoja i turizma to nije prihvatilo, uz obrazloženje da su u pripremi tenderske dokumentacije cenjene sve okolnosti i neophodne radnje koje je bilo potrebno izvršiti u roku od 30 dana za pripremu ponude, u skladu sa Zakonom i uslovima istaknutim u pozivu i tenderskoj dokumentaciji", navodi se u vladinom dokumentu.

Takođe, Ministarstvo je od jedne kompanije primilo dva zahteva za pojašnjenje tenderske dokumentacije i blagovremeno dostavilo odgvore.

"S obzirom da do krajnjeg roka, 28.februara nije stigla nijedna ponuda, Tenderska komisija proglasila ga je neuspelim", navodi se u dokumentu, prenosi Bankar.

Na predlog Ministarstva održivog razvoja i turizma, Vlada je 5. decembra prošle godine usvojila Koncesioni akt za realizaciju projekta žičare Kotor – Lovćen i zadužila Ministarstvo da sprovede neophodne aktivnosti za objavljivanje Javnog oglasa, koji je objavljen 27. januara ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: