Hrvatska pristala da pruži garancije "3. maju"

Hrvatski ministar privrede Darko Horvat izjavio je danas da je država pristala da pruži nove garancije 3. maju za gradnju brodova.

Region

Izvor: B92

Subota, 29.02.2020.

13:31

Hrvatska pristala da pruži garancije
Foto: Epa/DAVID CHANG

Istakao je kako je uveren da će ona biti vraćena državi po završetku izgradnje broda. Govoreći o brodogradilištu Uljanik, on je za zagrebačku N1 televiziju rekao da za njega nisu uspeli da nadju adekvatnog strateškog partnera, ali da to ne mora da bude kraj brodogradnje u Puli.

Prema njegovim rečima to ne može da bude na način i u obimu kao pre i ističe da se mora stvoriti delotvoran mehanizam kontrole trošenja sredstava.

"Svi koji traže pomoć države moraće pre nego dobiju kreditni aranžman za stvaranje likvidnosti da prođu strogi model kontrole kako se troši novac", rekao je Horvat. Kako je pojasnio, australijska korporacija koja želi da gradi šest novih luksuznih jahti u "3. maju", kreditne aranžmane neće tražiti u Hrvatskoj.

"Mi ćemo pristati da izdamo državne garancije u iznosu od 48 odsto iznosa vrednosti gradnje i naručilac je pristao na to", rekao je Horvat i dodao da je prvi brod dogovoren bez garancija države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: