Viz er obustavio letove na liniji Podgorica-Milano

Podgorica -- Mađarska niskotarifna avio-kompanija Wiz er obustavila je letove na liniji Podgorica - Milano do 2. aprila.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Epa/TOMS KALNINS
Foto: Epa/TOMS KALNINS

Odluka je doneta zbog mera koje je donelo Ministarstvo zdravlja Crne Gore, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa u toj zemlji.

"Putnici koji su rezervisali svoje letove u navedenom periodu, biće automatski obavešteni i u najbržem roku će im biti omogućena alternativna ruta", saopštila je kompanija, prenosi portal RTCG.

Putnici koji su svoje avio-karte rezervisali direktno na sajtu wizzair.com ili preko aplikacije avio-kompanije dobiće obaveštenje putem imejla, u kom će biti ponuđena besplatna rezervacija, vraćanje celokupnog novčanog iznosa ili kredit kod ove avio-kompanije za buduće letove u iznosu od 120 odsto od vrednosti kupljene karte.

Ranije su obustavljeni letovi iz Crne Gore ka Milanu i Bolonji, a Ministarstvo zdravlja je, zbog trenutne epidemiološke situacije na severu Italije, na predlog Instituta za javno zdravlje (IJZ), donelo naredbu o privremenoj zabrani putovanja ka i iz Crne Gore.

Generalni direktor Direktorata za javno zdravlje u ministarstvu Miro Knežević kazao je da je naredba doneta zbog sprečavanja unošenja zaraznih bolesti u Crnu Goru, suzbijanja i prenošenja u druge države.

strana 1 od 58 idi na stranu