Viz er sastavio listu kandidata u regionu: Evo odakle će se leteti za Abu Dabi

Niskotarifni avio-prevoznik Viz er u regionu bivše Jugoslavije može da se pohvali bazama u Skoplju, Tuzli i Beogradu.

Region

Izvor: B92

Utorak, 25.02.2020.

14:58

Viz er sastavio listu kandidata u regionu: Evo odakle će se leteti za Abu Dabi
Foto: Epa/TOMS KALNINS

Kako piše portal Exyuaviation, mađarska avio-kompanija sprema se da u drugoj polovini godine otvori ogranak u Abu Dabiju, prestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Viz er Abu Dabi, firma 51 odsto u vlasništvu UAE, u početku će opsluživati gradove Istočne Evrope i Rusije pomoću flote od tri nova Erbasova aviona A321 neo, postepeno povećavajući flotu do 50 aviona u narednih 10 godina.

Na svojoj nedavnoj prezentaciji poslovnih rezultata za treći kvartal, ovaj niskobudžetni avio-prevoznik nabrojao je potencijalna tržišta koja bi trebalo da poveže sa Abu Dabijem. Među njima su Makedonija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska i Crna Gora.

Jedini grad u regionu koji trenutno ima non-stop letove do Abu Dabi je Beograd, zahvaljujući Etihad ervejzu. Sa druge strane, sva tržišta u bivšoj Jugoslaviji koja je naveo Viz er povezana su sa UAE preko hibridne avio-kompanije Flajdubai, jer ona održava linije prema susednom emiratu Dubaiju.

Od svih tržišta regiona, Flaj Dubai ima značajan udeo samo u BiH, gde je treći po značaju prevoznik sa 11 odsto prevezenih putnika, iz Viz era i Pegazusa.

Emirejts erlajns takođe ima sezonske letove između Dubaija i Zagreba.

Osim zajedničkog projekta sa Viz erom, Etihad je u procesu formiranja sopstvenog niskotarifnog avio-prevoznika u Abu Dabiju u partnerstvu sa Er Arabijom.

Planovi za uvođenje linije do srpske prestonice naglo su prekinuti nakon početka prodaje karata, posle čega je Etihad otkrio svoje namere o osnivanju zajedničkog avio-prevoznika sa Er Arabijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: