Novi sistem u hrvatskom gradu: Službenicima plata prema ocenama građana

Grad Sveta Nedelja u Hrvatskoj za svoje službenike uvodi fiksni i varijabilni deo plate koji će zavisiti od toga kakve su ocene dobili od građana.

Region

Izvor: index.hr

Petak, 21.02.2020.

18:54

Novi sistem u hrvatskom gradu: Službenicima plata prema ocenama građana
Foto: Depositphotos, everythingposs

Taj potez najavio je na službenom profilu gradonačelnik tog grada Dario Zurovec.

Osim ocenjivanja službenika i novog sistema plaćanja, taj grad koji se nalazi pored Zagreba podići će i nivo tranparentnosti, pa će građani imati pristup svim računima koje grad plaća i ugovorima koje sklapa, piše Index.hr.

"Prvi u Hrvatskoj uvodimo ocenjivanje zaposlenih od strane građana i plate i nagrade prema ocenama, čime zapravo uvodimo fiksni i varijabilni deo dohotka. Danas smo predstavili aplikaciju kroz koju će građani moći da ocene zaposlene nakon korišćenja usluge unutar gradske uprave", napisao je Zurovec.

Prema njegovim rečima, zaposleni u gradskoj upravi će moći i međusobno da se ocenjuju, a rezultat tog procesa će biti rang-lista zaposlenih prema ocenama.

"U drugom koraku ćemo predložiti gradskom veću smanjenje plata svim zaposlenima u iznosu od 10 odsto", napisao je Zurovac na Fejsbuku i dodao da će službenicima potom isplaćivati nagrade na sledeći način.

"Pet najlošije ocenjenih neće dobiti nagradu, narednih 20 odsto službenika će dobiti polovinu iznosa koji im je umanjen, a srednjih 50 odsto ocenjenih će dobiti nagradu u istom iznosu za koji im je umanjena plata. Sledećih 20 odsto će dobiti nagradu u iznosu većem od umanjenja plate", naveo je Zurovec.

Prema njegovim rečima, pet odsto službenika koji su najbolje ocenjeni će dobiti nagradu u iznosu dvostruko većem od umanjenja plate.

Ocenjivanje zaposlenih počeće od 1. marta 2020. godine.

"Ukoliko gradsko veće usvoji takvu odluku, a verujem da hoće, to će se prvi put videti na platama 1. jula 2020. godine", naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: