Galens traži izmenu plana Jahorine zbog gradnje: Ovako će izgledati novi hotel VIDEO

Firma Galens invest zatražila je od opštine Pale izmenu regulacionog plana za Jahorinu kako bi mogla da počne gradnju luksuznog hotela na toj planini.

Region

Izvor: Capital.ba

Ponedeljak, 17.02.2020.

16:04

Galens traži izmenu plana Jahorine zbog gradnje: Ovako će izgledati novi hotel VIDEO
Foto: Depositphotos/sale73

Zahtev "Galens investa" iz Novog Sada trebalo bi uskoro da se nađe pred odbornicima Skupštine opštine Pale.

Kako podseća portal Capital, na licitaciji održanoj početkom jula prošle godine novosadska firma je zajedno sa fočanskom firmom "Pavgord" kupila devastirani hotel "Jahorina" za 3,5 miliona konvertibilnih maraka (1,79 miliona evra).

Rok da počnu sa gradnjom novog luksuznog hotela na istoj lokaciji ističe u julu ove godine, dok im je rok za završetak gradnje tri godine od kupovine, odnosno do jula 2022. godina.

Pretpostavlja se da će u novi hotel "Jahorina” biti uloženo do 30 miliona maraka, jer je u uslovima za kupovinu devastiranog hotela kupac bio obavezan da dostavi dokaz da ima toliko novca na računu namenjenog za gradnju.

U planu je izgradnja luksuznog objekta koji će imati hotelski i apartmanski deo namenjene za prodaju, sa više od 40.000 metara kvadratnih prostora.

"Planirani hotel visoke kategorizacije imaće određen broj luks soba, igraonicu za decu, restorane, kafe bar i centralni hol, odnosno prostor koji turistima pruža svojevrsno utočište od promenjivog vremena. Komoditet smeštajnih jedinica je iznad svakog standarda i modernih trendova minimalizacije i uštede na gostima. Najzahtevniji gosti će biti u mogućnosti da se osećaju kao kod kuće, i bolje od toga. Za posetioce će biti na raspolaganju hotelski velnes i fitnes centar koji će da ponudi SPA zonu sa bazenima, teretanu, kao i mnoštvo pratećeg sadržaja”, rekli su ranije za medije u "Galens investu", piše portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: