Najveći svetski lanac picerija uskoro stiže u region

Domino’s Pizza, koji važi za najveći svetski lanac picerija, ovog proleća otvara prvu poslovnicu u Hrvatskoj.

Region

Izvor: Poslovni dnevnik

Subota, 15.02.2020.

15:26

Najveći svetski lanac picerija uskoro stiže u region
Foto: Depositphotos/Nitrub

Otvaranje prve poslovnice u Ulici Kneza Mislava preko puta hotela Šeraton u Zagrebu očekuje se u aprilu ili maju.

Za dolazak lidera u dostavi pica s više od 16.300 poslovnica u više od 85 zemalja zaslužna je kompanija All about pizza, odnosno Mihael Sviben i njegov poslovni partner Nils David Gornal, piše Poslovni dnevnik.

"U ovu priču krenuli smo pre nešto više od godinu dana, a sarađujemo s investitorom koji već ima poslovnice Domino’s Pizze u Japanu, Nemačkoj, Novom Zelandu i Australiji. Upoznao sam ga na katamaranu i kroz razgovor shvatio da je jedna od vodećih osoba u kompaniji Domino’s Pizza. Premda sam završio mašinstvo, oduvek sam se želio upustiti u drugačiju preduzetničku priču, a naše tržište ima veliki potencijal", otkrio je Sviben za hrvatski portal.

Uoči otvaranja prve poslovnice Domino's je krenuo u potragu za menadžerom poslovnice pa je objavio konkurs. Kako napominju, postoji i mogućnost širenja poslovnica picerije u ostatku Hrvatske.

Pice će se pripremati pred kupcima

Prva posebnost poslovnice biće to što će se pice pripremati na licu mesta, ispred kupaca će se mesiti testo i slagati sastojci.

"Većinu sastojaka nabavljamo od stranih dobavljača jer je Domino’s vrlo rigorozan oko kvaliteta i zahteva sertifikata, ali vjerujemo da će se na sadašnjoj listi na kojoj je nekoliko domaćih dobavljača, uskoro naći još njih", kaže Sviben.

Domino’s je američki multinacionalni lanac pica restorana sa sedištem u An Arboru u Mičigenu. Osnovan je 1960. godine kada su Tom Monahan i njegov brat Džejms preuzeli piceriju DomiNick’s. Ime Domino’s službeno su registrovali 1965. godine i nakon toga su počeli da se šire na ceo svet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: