Poznato letovalište u dugovima: Sud doneo odluku o prisilnoj naplati osam miliona evra

Budva -- Zbog duga nemačkoj kompaniji "WTE Otpadne vode", doneto je rešenje o prisilnoj naplati osam miliona evra od opštine Budva.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, bloodua
Foto: Depositphotos, bloodua

Sud je od crnogorske Centralne banke tražio da odmah blokira gradski račun.

Javni izvršitelj je, prema pisanju "Vijesti", prihvatio dokaze kompanije - 15 faktura koje su od početka marta 2017. do juna 2018. dostavljene lokalnoj upravi na ime ugovorenih obaveza za rad i održavanje postrojenja za tretman otpadnih voda u bečićkom naselju Vještice.

"Usvaja se predlog izvršnog poverioca WTE otpadne vode DOO Budva, po osnovu verodostojne isprave - faktura sa otpremnicom ili drugim pisanim dokazom da je izvršni dužniki Opština Budva obavešten o nastaloj obavezi", navodi se u rešenju o prinudnoj naplati.

Ukoliko dođe do naplate, poznato crnogorsko letovalište moglo bi da se nađe u ozbiljnim finansijskim problemima, bez novca za plate zaposlenima i za ulaganje.

Iz kabineta gradonačelnika Budve Marka Carevića podgoričkom listu je rečeno proveravaju da li su overavane fakture koje su mesečno pristizale od 9. marta 2017. do 11. juna 2018. godine, odnosno da li ih je lokalna uprava prihvatila.

strana 1 od 53 idi na stranu