Budva: Polovina gostiju zarađuje ispod 500 evra

Polovina gostiju koji borave u Budvi zarađuje ispod 500 evra mesečno, dok sedam odsto turista ima lične prihode više od dve hiljade evra.

Region

Izvor: B92

Sreda, 12.02.2020.

09:23

Budva: Polovina gostiju zarađuje ispod 500 evra
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC

To je pokazalo istraživanje tržišta Guest Survey za prošlu godinu.

Istraživanje, čiju je realizaciju organizovala Turistička organizacija opštine Budva u saradnji sa nemačkom kompanijom Mascontour GmbH, pokazalo je da 32 odsto gostiju zarađuje između 500 i hiljadu evra, dok njih 11 odsto ima lične prihode između hiljadu i dve hiljade evra.

Rezultati su pokazali da čak 79 odsto gostiju koji borave u Budvi ima između 16 i 49 godina, kao i da se destinacija uglavnom oslanja na goste koji su već u njoj boravili, posebno na one koji su Budvu posetili više puta, prenela je agencija Mina.

Kada se radi o troškovima na destinaciji, u proseku gosti troše dnevno po osobi 23 evra u restoranima, 17,5 evra za suvenire, 15,1 za zabavu, te 13,61 evro za hranu i piće u prodavnicama i marketima.

Anketa o stavovima turista i lokalnih zainteresovanih strana o turizmu i turističkom proizvodu Budve rađena je tokom juna, jula, avgusta i septembra prošle godine na 1070 ispitanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: