Ekspanzija: Banjalučki aerodrom uvodi tri nove rute

Aerodrom Banjaluka predviđa da će opslužiti ove godine 200.000 putnika i uvesti letove ka tri nove destinacije.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 09.02.2020.

11:32

Ekspanzija: Banjalučki aerodrom uvodi tri nove rute
Ilustracija: Depositphotos/olgysha

Rajaner je ove nedelje objavio uvođenje letova između frankfurtskog aerodroma Han i drugog po veličini grada u BiH, dok će njegova podružnica Lauda početi u aprilu da leti za Beč, a na će tim letovima biće avioni Rajanera, piše portal Exyuaviation.

"Sa optimizmom gledamo na uvođenje nekoliko interesantnih destinacija u zapadnoj i istočnoj Evropi ove godine. Za Beč će se leteti dvaput nedlejno, mada postoji mogućnost da se broj tih letova poveća", kazao je generalni direktor banjalučkog aerodroma Milan Račić.

Prema njegovim rečima, ugovorm sa Rajanerom predviđeno je da taj niskobudžetni avio-prevoznik uvodi dve nove rute iz Banjaluke godišnje. Do njega se trenutno leti iz pet evropskih destinacija, međutim, letovi iz Stokholma obustavljaju se krajem marta zbog zatvaranja Rajanerove baze u švedskoj prestonici.

"Prosečno imamo dnevno dva leta iz Banjaluke. Naš cilj je da to udvostručimo kao i da imamo više čarter letova", kaže Račić.

Er Srbija održava letnje čarter linije iz Banjaluke do Atine i Antalije, uz redovne letove ka Beogradu.

Tokom 2019, Aerodrom Banjaluka opslužio je 149.966 putnika i ostvario godišnji rast prometa od čak 314 procenata.

Zbog velikog povećanja saobraćaja, operater banjalučkog aerodroma otpočeo je tendersku proceduru za izbor izvođača radova na prošireju zgrade terminala, a vrednost projekata je procenjena na 360.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: