"Kralj banana" zainteresovan i za udeo u Montenegro Erlajnsu

Ljubljana -- Ljubljanski list Fajnens piše da je Izet Rastoder, koji je kupio slovenačku kompaniju Adrija Ervejz, zainteresovan i za sticanje udela u Montenegro Erlajnsu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: B92, Darja Balšić
Foto: B92, Darja Balšić

Rastoder, rođeni Beranac poznat i kao "kralj banana" zbog svog ogromnog poslovanja s tim voćem, preuzeo je ostatke bivše slovenačke nacionalne avio-kompanije putem svoje novoosnovane firme Er Adrijatik, a slovenačka vlada će razmotriti zajedničko ulaganje sredstava u ovu novu vazduhoplovnu kompaniju, navodi se u tekstu.

Rastoder je o tome već razgovarao s Nenom Dokuzov iz slovenačkog Ministarstva ekonomskog razvoja i tehnologije, dok ministar Zdravko Počivalšek razmatra potencijalno učestvovanje države u poslu sa Rastoderom, ali pod uslovom da ime "Slovenija" bude deo imena avio-kompanije, prenosi portal Investitor.

Rastoder je dužan da tokom sledećeg meseca plati 45.000 evra za imovinu Adrije, koja se sastoji uglavnom od dozvola za let, uključujući i njen vredan sertifikat avionskog operatora (AOC), kako bi stekla prava koja dolaze s licencama.

Dodaje se da će Rastoder moći da iskoristi sve prednosti Adrijinog članstva u raznim organizacijama i da zakupi preostalu infrastrukturu, kao što su ime, zgrada i oprema bivše slovenačke vazduhoplovne kompanije.

strana 1 od 67 idi na stranu