"Kralj banana" zainteresovan i za udeo u Montenegro Erlajnsu

Ljubljanski list Fajnens piše da je Izet Rastoder, koji je kupio slovenačku kompaniju Adrija Ervejz, zainteresovan i za sticanje udela u Montenegro Erlajnsu.

Region

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.01.2020.

10:45

Foto: B92, Darja Balšiæ

Rastoder, rođeni Beranac poznat i kao "kralj banana" zbog svog ogromnog poslovanja s tim voćem, preuzeo je ostatke bivše slovenačke nacionalne avio-kompanije putem svoje novoosnovane firme Er Adrijatik, a slovenačka vlada će razmotriti zajedničko ulaganje sredstava u ovu novu vazduhoplovnu kompaniju, navodi se u tekstu.

Rastoder je o tome već razgovarao s Nenom Dokuzov iz slovenačkog Ministarstva ekonomskog razvoja i tehnologije, dok ministar Zdravko Počivalšek razmatra potencijalno učestvovanje države u poslu sa Rastoderom, ali pod uslovom da ime "Slovenija" bude deo imena avio-kompanije, prenosi portal Investitor.

Rastoder je dužan da tokom sledećeg meseca plati 45.000 evra za imovinu Adrije, koja se sastoji uglavnom od dozvola za let, uključujući i njen vredan sertifikat avionskog operatora (AOC), kako bi stekla prava koja dolaze s licencama.

Dodaje se da će Rastoder moći da iskoristi sve prednosti Adrijinog članstva u raznim organizacijama i da zakupi preostalu infrastrukturu, kao što su ime, zgrada i oprema bivše slovenačke vazduhoplovne kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: