Radnici drže autobusku stanicu u blokadi: Vlasti im poručile da neće dobiti novac

Radnici Zenicatransa već 26 dana u blokadi drže autobusku stanicu u tom gradu, a iz gradske vlasti im poručuju da neće dobiti tri miliona KM koje očekuju.

Region

Izvor: Tanjug

Subota, 25.01.2020.

13:50

Radnici drže autobusku stanicu u blokadi: Vlasti im poručile da neće dobiti novac
Foto: Epa/k3studija

Kako prenose mediji u BiH, iza vozača "Zenicatransa" su i dva štrajka glađu, jer nisu uspeli da ostvare svoje zahteve.

Inicijative gradskih odbornika da se pomogne radnicima Zenicatransa preko amandmana kojima bi im se uplatilo tri miliona konvertibilnih maraka (oko 1,5 milion evra) za plate, sredstva za rad, deo poreznog duga, izmirenje obaveza prema dobavljačima i nove vozne jedinice, nisu naišle na razumevanje u Gradskom veću, prenosi portal Kliks.

Predsednik Sindikata Zenicatransa Huso Sarvan je izjavio da su najave gradonačelnika za deblokadu stanice samo reči.

"Neka nam pošalju dokument zvanične institucije po kojem mi moramo deblokirati stanicu i mi ćemo to odmah uraditi. Nemamo s čim raditi i zbog toga je stanica blokirana, ali svi radnici dolaze na svoja radna mesta", kaže Sarvan.

Po Odluci Općinskog suda u Zenici, radnici Zenicatransa imaju 15 dana za deblokadu stanice, i oni su odlučili da iskoriste zakonski rok za žalbu.

Dnevna šteta po ovom preduzeću prema poslednjim i zvaničnim informacijama direktora Darmina Terzića iznosi od 1.800 KM do 2.200 KM, a ne kako se prvobitno govorilo o iznosima blizu 20.000 KM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: