Da li će Crna Gora dobiti auto-put 30. septembra? Ni ministar nije siguran

Bar -- Krajni rok za završetak prve deonice autoputa Bar-Boljare je 30. septembar.

Izvor: cdm.me
Podeli
Foto: Ilustracija, Depositphotos, bogdan.hoda
Foto: Ilustracija, Depositphotos, bogdan.hoda

Ipak, pitanje je da li će se tehnički pregled i upotrebna dozvola obezbediti do tada, kazao je ministar saobraćaja Osman Nurković.

Govoreći o najznačajnijem infrastrukturnom projektu-autoputu Bar-Boljare, Nurković ističe da je najveći deo fizičkih radova završen.

"Predstoji asfaltiranje i elektro-mašinske instalacije. Krajnji rok je 30. septembar. Jedino je pitanje da li će se tehnički pregled i upotrebna dozvola obezbediti do tada. Kvalitet radova je dobar. Radi se na petlji Smokovac. Bemaks je renomirana kompanija i oni će te poslove uraditi na vreme", kazao je Nurković novinarima na radnom doručku.

Na pitanje da li će auto-put biti pušten u saobraćaj ako ne dobiju upotrebnu dozvolu, Nurković jasno odgovara.

"Ne mogu da kažem da ćemo u saobraćaj pustiti auto-put ako ne dobijemo upotrebnu dozvolu. To je veliki rizik", naglašava Nurković.

Govoreći o gradnji druge deonice auto-puta, Nurković, kako javlja CdM, ističe da je Ministarstvo kod Evropske komisije apliciralo za iznos od 20 odsto od predračunske vrednosti.

"Verujem da do kraja godine možemo da nađemo partnera za drugu deonicu. Sarađujemo sa Srbijom jer je važno da se radi s obe strane zbog povezanosti", naveo je Nurković.

"Nadam se da ćemo do Beograda putovati za četiri, umesto devet sati", istakao je Nurković.

Kaže i da će putarina na auto-putu najverovatnije biti od 3,5 do četiri evra.

strana 1 od 67 idi na stranu