Stižu Rusi: Investitori žele da ožive posrnulu avio-kompaniju

Ljubljana -- Sve je veći interes za ponovnim uspostavljanjem Adrija ervejza, sedam dana pre aukcije preostale imovine bankrotiranog avio-prevoznika.

Izvor: SEEbiz, exyuaviation.com
Podeli
Foto: Depositphotos, toxawww
Foto: Depositphotos, toxawww

Grupa ruskih investitora, kako piše Eks-Ju aviejšn, izrazila je interes za kompaniju i želi da koristi sertifikat avionskog prevoznika (AOC) i trgovačku marku za nastavak usluga iz slovenačkog glavnog grada na nekoliko evropskih odredišta koristeći flotu aviona Suhoj Superdžet 100.

Jedan od investitora rekao je: "Planiramo da pobedimo i da predstavimo SSJ u Evropi. U Rusiji imamo svu podršku takvom razvoju. Pojedinci su dobrodošli da se pridruže kao ulagači na osnovu pasoša EU ili kompanije registrovane u EU od Evropljana".

Drugi koji su izrazili interes za Adriju uključuju slovenačke poslovne ljude, Joca Pečečnika, Izeta Rastodera i Ivu Boscarola, koji su izneli svoje zasebne planove za korišćenje umrtvljene imovine, na različite načine, prenosi SEEbiz.

U početku je podneto pet neobavezujućih ponuda za imovinu Adrija evrejza, međutim različiti subjekti sada su iskazali interes za kompaniju budući da će ona biti ponuđena na aukciji.

Poslovanje Adrija ervejza u celini će se prodavati na aukciji u 11h po srednjoevropskom vremenu sledećeg četvrtka. Imovina uključuje AOC, kao i razne priručnike, uključujući uputstva za operacije, obuku, održavanje, bezbednost, vremenske prilike, rukovanje putnicima i rukovanje teretom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 67 idi na stranu