Jumko radi punom parom: Posao za 100 žena u Drvaru

U Drvaru je pokrenut pogon za proizvodnju konfekcije firme "Jumko" iz Vranja, u kojem će biti zaposleno 100 radnica.

Region

Izvor: nezavisne.com

Utorak, 14.01.2020.

18:00

Jumko radi punom parom: Posao za 100 žena u Drvaru
Foto: Ilustracija, Depositphotos, photography33

Iako još nije zvanično otvoren, pogon već radi punom parom.

Pogon je smešten u rekonstruisanom objektu nekadašnje pekare. Radnice, sada njih 80, a do kraja januara će ih biti 100, u prva tri meseca prolaze obuku kroz proizvodnju manjeg opsega.

"Onda ćemo imati zaokružen proces proizvodnje, kompletno, od krojačnice do finalne proizvodnje. Trenutno za 'Jumko' izrađujemo neke mantile. Za dan-dva nam stiže novi nalog: radna odela i onda ćemo da krenemo, kompletno će svi da budu uposleni", priča Dragan Pavlović, rukovodilac pogona "Jumko" u Drvaru, prenose Nezavisne novine.

"Fabrika 'Jumko' Drvar je formirana i obnovljena uz pomoć Vlade Republike Srbije. Ovim otvaranjem se rešava jedan deo nezaposlenih žena. Nažalost, još uvek ih mnogo čeka posao", kaže Dušica Runić, načelnica opštine Drvar.

Pored osiguranja egzistencije, fabrika ovim ženama znači mnogo više. Ispunjene su, osećaju se korisno, a nekima je to i prvo zaposlenje, izvestila je Federalna televizija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: