Turski investitori dobili dozvolu: Zeleno svetlo za kompleks u Budvi

Ministarstvo održivog razvoja Crne Gore dalo je saglasnost turskoj kompaniji Mia investments da gradi hotel sa pet zvezdica sa apratmanima.

Region

Izvor: B92

Petak, 03.01.2020.

12:14

Turski investitori dobili dozvolu: Zeleno svetlo za kompleks u Budvi
Foto: Depositphotos, xl-2015

Kompanija će izgraditi dve kule od po 15 i 16 spratova na prostoru ispred Jadranskog sajma u Budvi.

Na taj način je Ministarstvo, kojim koordinira premijer Duško Marković, nakon punih godinu i po dana, koliko je trajala borba vladajućih partija u Budvi da se spreči gradnja stanova za tržište na jednoj od najatraktivnijih lokacija u metropoli turizma, stavilo tačku, pišu Vijesti.

Ministarstvo je poništio rešenje glavne arhitektkinje Ane Samardžić, koja je odbila da izda saglasnost na idejno rešenje budućeg hotelsko-apartmanskog kompleksa, te prihvatilo žalbu turskih investitora.

Ona je pre pola godine isto postupila kada joj je turska firma dostavila gotovo identično rešenje, ali je tada projekat imao dve kule od po 15 spratova. Takvu njenu odluku je potvrdilo i Ministarstvo održivog razvoja, prenosi Investitor.

Turci su onda izmenili idejno rešenje i praktično napravili identično prethodnom, samo što je jedna kula bila veća za sprat. Samardžić ih je ponovo odbila, nakon čega su se oni žalili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: