"Južni tok nije realizovan zbog korupcije"

Realizacija projekta Južni tok je prekinuta zbog korupcije, izjavio je premijer Bugarske Bojko Borisov.

Region

Izvor: B92

Petak, 27.12.2019.

13:52

Foto: Epa, Koca Sulejmanovic

"Prvi put smo odbranili interese Bugarske pred našim evroatlantskim partnerima i partnerima iz Brisela. Radimo punom parom, oslobodili smo se korupcijskih šema i mehanizama, zbog kojih je prekinuta izgradnja gasovoda Južni tok. Izgradnja je prekinuta zbog korupcije, ni zbog čega drugog. Inače bi i njega sačuvali", rekao je Borisov na sednici vlade.

Bugarski premijer je više puta izrazio žaljenje zbog neuspeha realizacije Južnog toka.

Kada je Bugarska u septembru zaključila sporazum o izgradnji Turskog toka, Borisov je izjavio da je odustajanje od izgradnje Južnog toka povezano sa pritiskom iz Amerike i Zapadne Evrope.

Borisov je ranije saopštio da je zajedno sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom preduzeo ogromne napore kako bi omogućili realizaciju Turskog toka, prenosi Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

16 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: