Investicija od pet miliona evra: Komšijska luka ulaže u opremu

Luka Bar nabavlja lučku mehanizaciju kako bi unapredila tehnologiju pretovara tereta, a ukupna vrednost investicija je pet miliona evra.

Region

Izvor: cdm.me

Četvrtak, 12.12.2019.

14:30

Investicija od pet miliona evra: Komšijska luka ulaže u opremu
Foto: Depositphotos, karnizz

Kako navode iz kompanije, izabran je isporučilac elektro-viljuškara nosivosti dve tone (četiri komada), sklopljen je ugovor o isporuci sredstava i teče rok za isporuku.

"U završnoj fazi je i investicija nabavke tri tegljača sa tri kiper poluprikolice i tri šleper poluprikolice. U toku je vrednovanje prispelih ponuda po javnom pozivu za nabavku viljuškara nosivosti 25 tona. Objavljen je javni poziv za nabavku četiri viljuškara nosivosti tri tone, osim pomenutog pokrenuta je i nabavka materijal hendlera, rič stekera i mobilne dizalice", navode u barskoj kompaniji, prenosi CdM.

Rok za dostavu ponuda je 30. decembar i istog dana će biti javno otvorene prispele ponude.

Takođe, Luka Bar je izgradila novo montažno skladište na operativnoj obali Volujice.

"Novo višenamensko skladište značajno će unaprediti usluge naše kompanije. U prvoj fazi skladište će omogućiti prihvat rasutog tereta koji zahteva skladištenje u zatvorenom prostoru. Vrednost investicije je 91.170 evra. Montažno skladište izradila je renomirana slovenačka firma Petre, koja posluje od 1990. godine. Dimenzije skladišta su 20 metara širine, 60 metara dužine i 4,5 metra visine", rekli su iz Luke, poručujući da će kompanija nastaviti s daljim ulaganjima u novu opremu i mehanizaciju, sa ciljem unapređenja poslovanja i optimizacije procesa rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: