Komšije na dobrom putu: Do kraja godine imaće rekordan broj putnika

Podgorica -- Crnogorski nacionalni avio-prevoznik, Montenegro erlajns (MA) je za 11 meseci 2019. godine prevezao ukupno 626.297 putnika u sve tri kategorije saobraćaja.

Izvor: rtcg.me
Podeli
Foto: B92, Darja Balšić
Foto: B92, Darja Balšić

Kako naglašavaju u MA, ostvariće zacrtani plan, i u 2019. godini prevesti više od 660.000 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, čime će prošlogodišnji rekord kada je prevezeno 645.000 putnika biti premašen.

"Za nama je jedna izuzetno teška godina, sa turbulentnim dešavanjima na tržištu, porastom troškova u avio-industriji generalno i drugim otežavajućim okolnostima koje su dovele do bankrota nekoliko velikih evropskih avio-kompanija. Pored svega toga kompanija je iz različitih razloga bila suočena sa manjkom operativnih resursa, ali smo optimizaciijom celokupnog poslovanja i odgovornim planiranjem saobraćaja, uz razumevanje i podršku vlasnika, prevazišli sve probleme i ostvarili, kako će se ispostaviti, rekordan rezultat", kazao je izvršni direktor MA Živko Banjević.

On je istakao da će MA zadržati poziciju vodećeg avio-prevoznika, i pored činjenice da se stalno povećava broj avio-kompanija koje otvaraju redovne i čarter linije na sezonskom ili celogodišnjem nivou prema Crnoj Gori, kao i da će i u 2019. godini nacionalna avio-kompanija prevesti više od četvrtine od ukupnog broja putnika na crnogorskim aerodromima, prenosi RTCG.

"Uzimajući u obzir činjenicu da deo prihoda MA koji na godišnjem nivou iznose između 70 i 80 miliona evra ostaje u Crnoj Gori, kao i činjenicu da MA prevozi više od četvrtine putnika koji u Crnu Goru dođu turistički, poslovno i slično, ispostavlja se da je ukupan doprinos MA celokupnoj crnogorskoj privredi veći od 150 miliona eura na godišnjem nivou. Pri tome treba istaći da se pozitivni efekti poslovanja MA ne odnose isključivo na prihode državnoj privredi prije svega u turizmu, već i na broj radnih mesta i obrt u privrednim granama koje direktno podržavaju razvoj turizma", rekao je Banjević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 67 idi na stranu