Bez računa se ne računa: Pojačana kontrola u Hrvatskoj za vreme praznika

Poreska uprava Hrvatske je objavila saopštenje o nadzoru Adventa u Zagrebu i u ostalim delovima zemlje.

Region

Izvor: index.hr

Sreda, 04.12.2019.

14:36

Bez računa se ne računa: Pojačana kontrola u Hrvatskoj za vreme praznika
Foto: Depositphotos, zlatkozalec

"Kroz sprovedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskalizovanja računa uočeno je da još uvek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdate račune ne fiskalizuju čineći pri tome najteže porezne prekršaje", objavila je Poreska uprava.

Dodaje se kako će još intenzivnije sprovoditi nadzore fiskalizacije u toku Adventa i predstojećih praznika na celom području Republike Hrvatske.

Nadzori fiskalizacije obavljaće se u poslovnim prostorima poreskih obveznika, proverom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja, kao i drugim nadzornim aktivnostima, prenosi Index.

U razdoblju od petog do 11. decembra 2019. godine nadzornim aktivnostima biće obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju delatnosti trgovine na malo na štandovima, delatnosti pripreme i usluživanje hrane i pića, trgovine na malo u specijalizovanim prodavnicama i oni koji se bave iznajmljivanjem automobila i motornih vozila lake kategorije.

Poreska uprava još jednom je podsetila kako je u toku kampanja i nagradna igra "Bez računa se ne računa" i poziva ljude da se aktivno uključe u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: