Bivši Agrokor u minusu od 96 miliona evra

Na konsolidovanoj osnovi Fortenova grupe, rezultat je negativan. Minus je iznosio 96 miliona evra, vidi se u prezentaciji rezultata do septembra ove godine.

Region

Izvor: B92

Utorak, 03.12.2019.

19:44

Bivši Agrokor u minusu od 96 miliona evra
Foto: Depositphotos, jamdesign

Ukupni nekonsolidovani prihodi Fortenova grupe u prvih devet meseci ove godine su iznosili 2,6 milijardi evra, što je 3,5 odsto više nego u istom razdoblju lani, a operativna dobit iznosila je 231,7 miliona evra, objavila je u petak Fortenova.

"Rast prihoda, operativne dobiti i operativne marže, kao i značajna kontrola troškova zahvaljujući merama optimizovanja operativnog poslovanja i podizanja efikasnosti, najvažnija su obeležja poslovanja Fortenova grupe u devet meseci 2019. godine", navodi se u saopštenju.

Prema podacima iz saopštenja, temeljno poslovanje Fortenova grupe (maloprodaja i veleprodaja, prehrana i poljoprivreda) ukupno je realizovalo 2,6 milijardi evra nekonsolidovanih prihoda, odnosno 3,5 odsto više u odnosu na isto razdoblje 2018. godine, piše Index.

"Pre svega, uspešno smo pripremili i implementirali nagodbu žiranata, što je bio jako zahtevan posao, a pritom to nije imalo značajnih negativnih uticaja na poslovanje operativnih kompanija, naših partnera i dobavljača. Paralelno s tim, vodili smo pregovore o refinansiranju, što nije bilo nimalo jednostavno s obzirom na to da je reč o kompaniji koja je praktično izašla iz bankrota. Uspešnim zaključenjem refinansiranja realizovali smo najveće korporativno zaduženje u Hrvatskoj i u regionu", ističe glavni izvršni direktor Fortenova grupe, Fabris Peruško.

On dodaje i da su pokrenute brojne interne transformacijske aktivnosti. Uz vlasničku, kroz nagodbu, redizajnirana je i organizacijska i upravljačka struktura kompanije i podignuti standardi korporativnog upravljanja. Takođe, ojačan je i izvršni menadžment, u koji su došli mnogi koji već imaju međunarodno iskustvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

18 h

Podeli: