Stečaj u Komercijalnoj banci d. d. Tuzla

Agencija za bankarstvo Federacije BiH donela je Odluku o podnošenju predloga za otvaranje stečajnog postupka nad Komercijalnom bankom d.d. Tuzla u likvidaciji.

Region

Izvor: B92

Utorak, 03.12.2019.

11:12

Stečaj u Komercijalnoj banci d. d. Tuzla
Foto: Depositphotos/okuka67

Odluka je doneta na predlog likvidacionog upravnika Komercijalne banke d.d. Tuzla.

Razmatrajuću predlog likvidacionog upravnika utvrđeno je da su ispunjeni uslovi za pokretanje predloga za otvaranje stečajnog postupka definisanog odredbama Zakona o bankama Federacije BiH i Zakona o stečajnom postupku Federacije BiH, prenosi Bankar.rs.

Uvažavajući činjenicu da je Banci prilikom pokretanja likvidacionog postupka oduzeta dozvola za rad, odredbe člana 232. stav (2) Zakona o bankama, koji predviđa obavezu Agencije da uz Odluku o podnošenju predloga za otvaranje stečajnog postupka navede posledice iz člana 231. Zakona o bankama, utvrđeno je da isto nije primenjivo u konkretnom slučaju, imajući u vidu da su navedene posledice već nastupile otvaranjem likvidacionog postupka i oduzimanjem dozvole Banci za rad, navodi se u obrazloženju Agencije za bankarstvo FBiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: