Veliki planovi za modernizaciju: Uskoro rekonstrukcija kontrolnog tornja aerodroma u Sarajevu

Kontrolni toranj Međunarodnog aerodroma Sarajevo uskoro će u sklopu velikih građevinskih zahvata biti u potpunosti rekonstruisan.

Region

Izvor: klix.ba

Petak, 22.11.2019.

10:55

Veliki planovi za modernizaciju: Uskoro rekonstrukcija kontrolnog tornja aerodroma u Sarajevu
Foto: Depositphotos, fotokon

Naime, u toku je širenje terminala aerodroma, a u sklopu radova biće obuhvaćen i kontrolni toranj, potvrđeno je za portal Klix iz Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA).

"Prilikom izrade projekta rekonstrukcije kontrolnog tornja na Međunarodnom aerodromu Sarajevo vodiće se računa o usklađenosti sa radovima na modernizaciji i izgledu aerodromskog terminala", rečeno je iz BHANSA-e za portal.

Kako se navodi, rekonstrukcija kontrolnog tornja doneće značajno poboljšanje radnih uslova za zaposlene, kao i poboljšanje, kako pruženih usluga, tako i sigurnosti saobraćaja.

U toku je izrade projektne dokumentacije nakon čega će biti poznat datum početka radova kao i cena rekonstrukcije tornja.

Projekt proširenja Terminala B predstavlja jedan od zahtevnijih infrastrukturnih projekata i košta oko 31 milion KM. Radovi su počeli na jesen 2018. godine i rok za završetak je jesen 2020. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: