Nisu poštovali zakon: Pušenje do sada koštalo 34.000 evra

Crnogorska Uprava za inspekcijske poslove je od 14. avgusta izdala 134 prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 33.900 evra.

Region

Izvor: B92

Petak, 22.11.2019.

09:15

Nisu poštovali zakon: Pušenje do sada koštalo 34.000 evra
Foto: Depositphotos, lekcej

Prema pisanju Dnevnih novina, Inspekcija je do 19. novembra tokom 2.263 kontrole, utvrdila 106 nepravilnosti, koje su se odnosile na davanje dozvole za konzumiranje duvanskih proizvoda u radnom i javnom prostoru, neisticanje oznaka o zabrani pušenja i, kako su rekli, neopremanje prostorije za pušenje uređajima za ventilaciju, prenosi RTCG.

"Takođe, dobijamo i prijave od građana o pušenju na zabranjenim mestima, koje inspektorima pomažu u nadzoru", naveli su u upravi.

Podsećamo, Zakon o sprečavanju upotrebe duvanskih proizvoda stupio je na snagu 14. avgusta 2019. godine.

Kako su objasnili iz Uprave, sanitarni inspektor kontroliše zabranu pušenja i obavezu isticanja oznake za zabranu pušenja u javnim prostorima kao što su vrtići, škole, fakulteti, igraonice za decu, domovi kulture, pozorišta, sportske sale, preneo je Paragraf.

Kontrolom su obuhvaćeni i prostori u kojima se obavlja trgovinska delatnost i proizvodnja, skladištenje i promet hrane, domovi za smeštaj učenika i studenata, domovi za smeštaj starih lica, sredstva javnog prevoza i drugim javnim prostorima, kao i u svim radnim prostorima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: