Moguć bankrot fabrike vode Lipovo

Plan reorganizacije fabrike vode Lipovo nije usvojen, zbog čega se može očekivati bankrot u još jednoj od kompanija Duška Kneževića, saznaje "Pobjeda".

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 31.10.2019.

11:01

Moguć bankrot fabrike vode Lipovo
Foto: Depositphotos/SilverJohn

Sudija crnogorskog Privrednog suda, Miodrag Anđelić, konstatovao je da većina klasa poverilaca nije prihvatila plan koji je podnela firma Atlas invest kao osnivač fabrike.

Na ročištu za odlučivanje o planu reorganizacije glasale su dve klase i to poverioci prve klase sa 622,4 hiljade evra i treće sa 1,6 miliona evra priznatih potraživanja, prenela je agencija Mina.

"U prvom isplatnom redu za usvajanje plana glasalo je 9,25 odsto ukupno prijavljenih potraživanja koji imaju pravo glasa, odnosno 57,27 hiljada evra, a protiv 86,11 odsto, odnosno 535,98 hiljada evra. U trećem isplatnom redu za usvajanje plana glasalo je 89,3 odsto ukupno prijavljenih potraživanja, odnosno 1,5 miliona evra, a protiv 4,38 odsto, odnosno 73,78 hiljada evra", navodi se u rešenju sudije Anđelića.

On je dodao da sud nije utvrđivao nedostatke plana s obzirom na to da ga većina nije prihvatila.

Poreska uprava je glasala protiv, kao i 15 zaposlenih, među kojima i nekadašnji direktor fabrike Jozo Maljević, koji potražuje 23,2 hiljade evra po osnovu zarada i Aleksandar Vujošević koji zbog povrede na radu potražuje 40 hiljada evra.

PU potražuje 430 hiljada evra, od čega u prvom isplatnom redu 358 hiljada, dok se zaposlenima duguje 200 hiljada evra.

Za plan reorganizacije su, osim članica Atlas grupe koje potražuju 1,6 miliona evra, glasali Elektroprivreda (EPCG) sa šest hiljada evra potraživanja, Komunalno Kolašin sa pet hiljada, firma Spin sa osam hiljada i osam zaposlenih.

Planom reorganizacije, koji je podnet prije nego je u Atlas banku uveden stečaj, bilo je predviđeno da Atlas invest u ovoj banci deponuje 100 hiljada evra za aktiviranje proizvodnje.

Fabrika Lipovo je kompletnu imovinu dala Atlas banci kako bi izmirila kredit Jadranskog sajma. Planom je bilo predviđeno da banka fabrici besplatno ustupi opremu, a Atlas invest zemljište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: