U narednih pet godina cene vode i komunalija za građane će rasti

Cene vode i komunalija za crnogorska domaćinstva u narednih pet godina će se povećavati da bi se izjednačile sa onima koje plaćaju pravna lica, piše "Pobjeda".

Region

Izvor: MINA-BUSINES

Ponedeljak, 28.10.2019.

08:46

U narednih pet godina cene vode i komunalija za građane će rasti
Foto: Depositphotos/Vadim Vasenin

To je predviđeno izmenama zakona o komunalnim delatnostima o kojem bi poslanici trebalo da raspravljaju ovih dana.

Sada je definitivno jasno da će se do izjednačavanja dolaziti ne snižavanjem cena za firme, nego povećanjem za domaćinstva, prenosi agencija Mina.

Koliko povećanje cena vode i komunalija čeka domaćinstva u narednih pet godina da bi se one na kraju izjednačile, ukoliko zakon bude usvojen u postojećoj formi, najbolje se vidi iz podatka da su cene za firme u pojedinim opštinama i preko 400 odsto veće od onih koje trenutno plaćaju domaćinstva.

Predložene izmene zakona definišu da po prvi put saglasnost na cene komunalnih delatnosti daje Regulatorna agencija za energetiku – RAE.

Tako da se ne isključuje mogućnost da cene za firme budu i malo manje od postojećih i da se na taj niži nivo usaglašava. Svi detalji biće uskoro poznati i regulisani ne samo kroz zakon nego i podzakonska akta koja treba da budu donesena nakon usvajanja zakona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: