Podelimo teret: Dug domaćinstava za struju smanjen za oko 22,5 miliona evra

Podgorica -- Dug crnogorskih domaćinstava za utrošenu električnu energiju otkad je počela akcija "Podelimo teret" smanjen je za oko 22,5 miliona evra, saopšteno je iz EPCG.

Izvor: MINA-BUSINES
Podeli
Foto: Depositphotos/carloscastilla
Foto: Depositphotos/carloscastilla

Iz EPCG su agenciji Mina-business kazali da je svim dosadašnjim akcijama "Podelimo teret" potpisano 85,24 hiljade sporazuma o izmirenju duga.

"Neki kupci su po nekolika puta sklapali sporazum i nastavljali akciju, jer im je dug bio veći od 500 evra ili im je reaktiviran sporazum. Tačan broj domaćinstava, pojedinačno, koji su potpisali sporazum 'Podelimo teret' u svim dosadašnjim akcijama je 45,2 hiljade”, objasnili su iz EPCG.

EPCG je od oktobra pokrenula sedmi ciklus akcije "Podelimo teret", namenjen svim kupcima iz kategorije domaćinstva koji duguju za utrošenu električnu energiju, prenala je agencija Mina.

Akciji se mogu priključiti kupci iz kategorije domaćinstva uz neophodan uslov da su izmirili poslednja tri računa ili imaju kumulativnu uplatu koja pokriva taj iznos.

Domaćinstva koja se priključe akciji Podelimo teret 7, stiču pravo na brojne povoljnosti koje podrazumevaju otplatu prethodnog duga u fiksnim mesečnim ratama u iznosu od 20 evra, izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje sporazum, kao i obustavu obračuna zatezne kamate.

Maksimalni broj na koji se može potpisati sporazum su 22 rate.

strana 1 od 70 idi na stranu