Postsezona obara rekorde: U Crnoj Gori trenutno 22.000 turista

Na današnji dan, prema podacima lokalnih turističkih organizacija, procenjuje se da u Crnoj Gori boravi preko 22.000 turista.

Region

Izvor: B92

Petak, 25.10.2019.

13:52

Postsezona obara rekorde: U Crnoj Gori trenutno 22.000 turista
Foto: Depositphotos, bloodua

Ovim je postignut rast od 45 odsto u odnosu na isti dan prethodne godine, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG).

Kako kažu, letnja postsezona u Crnoj Gori još uvek traje, a relevantni parametri ukazuju na kontinuirani porast i na samom kraju oktobra, piše CdM

.

Ukupni prihodi od boravišne takse, naplaćeni od početka godine do danas, iznose preko devet miliona evra, što je 1,6 miliona više u odnosu na uporedni prošlogodišnji period.

"Pored Ulcinja koji beleži izuzetno visoke stope rasta tokom cele sezone, izuzetno dobru posećenost, sa porastom broja evidentiranih turista od preko 50 odsto beleže Budva, Herceg Novi i Tivat", dodali su iz NTO CG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: