Borba za Folksvagen: BiH predložila dve lokacije

Bura oko privlačenja nemačke investicije od 1,3 milijarde evra ni danas se nije stišala u regionu.

Region

Izvor: Blic

Sreda, 23.10.2019.

17:50

Borba za Folksvagen: BiH predložila dve lokacije
Foto: Depositphotos, blinow61

Iako je iz Folksvagena juče saopšteno da trenutno ne traže alternativne lokacije za izgradnju nove fabrike, zvaničnici zemalja u regionu nastavili su da informišu javnost o njihovim potencijalnim šansama. Poslednja se u trku uključila Bosna i Hercegovina.

"Poslali smo i mi pismo interesa i sada čekamo. Nismo odustali", rekli su iz kancelarije premijera FBiH Fadila Novalića za "Dnevni avaz". Prema informacijama, za gradnju nove fabrike ponudili su dve lokacije, obe na području Kantona Sarajevo.

"Jedna je na mestu gde je bio TAS i druga na području opštine Novi Grad. Njima treba ogromna površina, a takvih baš nema puno. Ponudili smo i neke pogodnosti, uslove finansiranja", istakli su upućeni u pitanje, ocenivši da ni Turska nije sto odsto odbačena, prenosi Blic.

Ističu da je postojao spor između nemačkog Folksvagena i sarajevskog Preventa zbog ulaganja u firmi Folksvagen Sarajevo, ali, prema nezvaničnim informacijama, on se rešava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: