U Hrvatskoj uz štrajk i protest nastavnika

Štrajk prosvetnih radnika u Hrvatskoj nastavlja se i danas u Varaždinskoj, Istarskoj, Koprivničko-križevačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Region

Izvor: Al Džazira

Sreda, 23.10.2019.

09:05

U Hrvatskoj uz štrajk i protest nastavnika
Foto: Depositphotos, racorn, 51325433

Na Markovom trgu, gde je sedište hrvatske Vlade, održaće se sindikalni kulturno-umetnički program, najavila su dva školska sindikata.

Na Markovom trgu, uz konferenciju za novinare, nastupiće i sindikalni "band aid škole za život" i pokazati svoju kreativnost, prenosi Al Džazira.

Podsećamo, u Hrvatskoj već deset dana štrajkuju nastavnici, a van učionica je 92,37 odsto zaposlenih u srednjim školama.

Sindikati i dalje stoje pri zahtevu za povećanjem koeficijenta složenosti poslova na 1,406, ističući da bi i uz najavljeno povećanje osnovice plate svim javnim i državnim službenicima za 6,12 odsto, što je najavio premijer Andrej Plenković, prosvetni radnici i dalje zaostajati za drugim javnim službenicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: