Prva reakcija na neradnu nedelju: Jedan supermarket produžio radno vreme subotom

Najveći lanac marketa u Crnoj Gori je, uoči prve neradne nedelje, obavestio kupce da je produžio radno vreme svojih prodavnica subotom do 24h.

Region

Izvor: Investitor.me

Sreda, 16.10.2019.

13:29

Prva reakcija na neradnu nedelju: Jedan supermarket produžio radno vreme subotom
Foto: Depositphotos, ginasanders

To je prva praktična reakcija na izmene zakona o trgovini, kojim je zabranjen rad marketa nedeljom i državnim praznicima.

Iz lanca Voli, čiji marketi rade uglavnom do 21h, sada su najavili i dodatne popuste subotom. Ovakva najava kompanije Voli koju su objavili preko svoje stranice na Fejsbuku naišla je na oštre reakcije korisnika.

Iz Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore ranije su pozvali na poštovanje te odredbe i dodali da prekršioci rizikuju novčane kazne i do 10.000 evra, a moguće je i trajno zatvaranje objekta, prenosi Investitor.

"Podsećamo sve privredne subjekte koji se bave trgovinom na veliko i trgovinom na malo na propisanu odredbu člana 35 a Zakona o unutrašnjoj trgovini, čija primena stupa na snagu od 14. oktobra, što praktično znači da je prva neradna nedjelja je 20. oktobar, kako je to propisano navedenim članom", poručili su iz Uprave.

Trgovina na veliko i trgovina na malo, kako je propisano novim zakonom, ne može da se obavlja nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika.

Postoje izuzeci, pa će nedeljom raditi apoteke, specijalizovane prodavnice i kiosci za prodaju hleba, pekarskih proizvoda i kolača, cveća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinske stanice i prodavnice za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica.

Nedeljom će raditi i pijace sa štandovima – tezgama, vitrinama i automatima izvan pijaca i pokretnim prodavnicama; objekti smješteni unutar zatvorenih područja autobuskih i železničkih stanica, aerodroma i luka, štandovi i kiosci u kojima se prodaju robe za vreme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmovi i za vreme javnog prikazivanja kinematografskih dela i skladišta za trgovinu na veliko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: