Nemačko-crnogorski konzorcijum jedini ponuđač za vetroelektranu Brajići

Konzorcijum nemačke kompanije WPD AG i preduzeća Vjetroelektrana Budva jedini je ponuđač za gradnju vetroelektrane Brajići, saznaju "Vijesti".

Region

Izvor: MINA-BUSINES

Sreda, 16.10.2019.

09:46

Nemačko-crnogorski konzorcijum jedini ponuđač za vetroelektranu Brajići
Foto: Epa/INGO WAGNER

Tendersku dokumentaciju za gradnju vetroelektrane na državnom zemljištu u opštinama Budva i Bar otkupilo je pet kompanija, među kojima je konzorcijum koji se prijavio na tender zatvoren u petak, dve kompanije iz Finske i po jedna iz Belgije i Kine.

Prema informacijama "Vijesti", nemačko-crnogorski konzorcijum ponudio je investiciju od 100 miliona evra za gradnju vetroelektrane snage 100,8 megavata (MW), a za zakup 220,77 hiljada kvadratnih metara državnog zemljišta nude 2,5 evra po kvadratu.

Tenderom je tražena minimalna cena godišnjeg zakupa od pet centi po kvadratu, prenosi agencija Mina.

Vlada državno zemljište izdaje na 30 godina.

Tenderska komisija ima rok od 45 dana, odnosno do kraja novembra, da proveri da li ponuđač ispunjava sve uslove.

Nemački WPD AG ima iskustva u realizaciji projekata ovog tipa u velikom broju zemalja, sa portfoliom instalisane snage od 4,4 hiljade MW.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: