Počelo uklanjanje privremenih objekata i u Herceg Novom

Herceg Novi -- Zakupci privremenih objekata u Herceg Novom počeli su njihovo uklanjenje, nekoliko dana nakon što je to urađeno i na šetalištu u Budvi.

Izvor: MINA-BUSINES
Podeli
Foto: Depositphotos/markovskiy
Foto: Depositphotos/markovskiy

Radio Jadran prenosi da je među prvima, nakon više od dve decenije rada, uklonjen kiosk brze hrane na ulazu u kupalište La bamba u Igalu, a narednih dana trebalo bi da bude uklonjen i objekat pored tog, Tobacco shop firme BarCode.

Kako radio Jadran saznaje, u planu za uklanjanje su još dva objekta na kraju Igala, odnosno na "rubovima" parka vile Galeb, a reč je o prodavnici prehrambenih proizvoda i objektu za pripremu brze hrane.

Bivši zakupci Morskog dobra imaju rok do 30. oktobra da uklone objekte i oslobode lokaciju. Oni su priložili bankarsku garanciju od po pet hiljada evra kojom garantuju realizaciju ugovorenih obaveza. Takođe, dužni su da lokacije vrate u prvobitno stanje, prenosi Mina.

Pored navedenih lokacija, objekti koji nisu predviđeni izmenama i dopunama Plana privremenih objekata biće prijavljeni nadležnim inspekcijskim organima zbog uklanjanja, upozorili su iz Morskog dobra.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma donelo program privremenih objekata u zoni morskog dobra za period od ove do 2023. godine. Prema tom dokumentu, ubuduće neće biti dozvoljeno postavljanje privremenih objekata na šetalištima, jer su gradske zone opterećene.

Kako je navedeno, biće uklonjeni i privremeni objekti na lokacijama na kojima, prema usvojenim državnim lokalnim studijama, javno preduzeće Morsko dobro planira da uskoro realizuje projekte.

strana 1 od 70 idi na stranu