Region: Evo gde je minimalac najmanji

Najnižu minimalnu platu u zemljama regiona primaju zaposleni u Severnoj Makedoniji, samo 203 evra.

Region

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 14.10.2019.

11:34

Region: Evo gde je minimalac najmanji
Foto: Depositphotos/VadimVasenin

Prema poslednjim dostupnim podacima, minimalac u Bosni i Hercegovini je 208 evra, u Albaniji 211 evra, a u Crnoj Gori je nadavno povećan na 222 evra, objavio je skopski portal Fokus.mk, pozivajući se na pisanje regionalnih medija.

U Srbiji, kako se dodaje, najniža zarada u ovom trenutku iznosi oko 230 evra, ali se sledeće godine očekuje povećanje za 11 odsto, tako da će od prvog januara porasti na 255 evra.

Nekadašnje jugoslovenske republike koje su dobile članstvo u Evropskoj uniji, kao što su Hrvatska i Slovenija, imaju značajno veće minimalne plate.

Hrvatski radnici tako mogu da zarade najmanje 405 evra mesečno, dok u Sloveniji minimalac znatno nadmašuje prosečnu platu u većini zemalja regiona sa iznosom od 667 evra, navodi se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: