Vlasnik Čukaričkog pregovara o zakupu državnog zemljišta u Herceg Novom

Crnogorski savet za privatizaciju pregovara sa konzorcijumom iza kog stoji vlasnik srpskog fudbalskog kluba Čukarički Dragan Obradović, piše "Dan".

Region

Izvor: MINA-BUSINES

Nedelja, 06.10.2019.

10:26

Vlasnik Čukaričkog pregovara o zakupu državnog zemljišta u Herceg Novom
Foto: Depositphotos/markovskiy

Prema navodima lista, sa konzorcijumom se pregovara u vezi sa dugoročnim zakupom državnog zemljišta Kabala for u Opštini Herceg Novi.

Radi se o konzorcijumu koji čini podgorička kompanija Montenegro Asset Management, vlasnika Sretena Đikanovića i ADOC koja je registrovana u Beogradu, a čiji je jedan od vlasnika Obradović.

Đikanović se povezuje sa nekoliko kompanija u Crnoj Gori. Do oktobra 2016. godine bio je na čelu kompanije Farmegra, koja se bavi distribucijom ljekova.

Prema izveštaju Saveta za privatizaciju i kapitale projekte, u skladu sa zaključkom sa sednice Tenderske komisije, 24. juna je otvorena jedina pristigla ponuda na javni poziv za davanje u u goročni zakup lokaliteta Kabala for, prenela je agencija Mina.

Tenderskoj komisiji je od pravnog i finansijskog savjetnika revizorske kuće Deloitte dostavljen izvještaj o formalnoj ispravnosti ponude.

Na sednici Tenderske komisije, koja je održana 1. jula, usvojen je izveštaj o formalnoj ispravnosti ponude po osnovu javnog poziva za davanje u dugoročni zakup lokaliteta Kabala for i formiran je radni tim u sastavu Damir Davidović, Dragana Čenić i Nada Pavićević, koji će pored savetnika učestvovati u pregovorima sa tim konzorcijumom.

Radni tim je održao prvi sastanak sa predstavnicima ponuđača 17. jula, na kojem je definisana metodologija rada i označena otvorena pitanja, oko kojih su pregovori u toku.

Prema ranijim podacima, državno zemljište na lokalitetu Kabala for daje se u zakup na period od 30 godina, sa obavezom finansiranja, projektovanja, izgradnje i upravljanja rent-a-pul vilama kategorije pet zvezdica. Radi se o zemljištu ukupne površine 12,12 hiljada kvadrata.

Učesnik na tenderu je morao da poseduje najmanje jedan hotel kategorije najmanje četiri zvezdice u većinskom vlasništvu, odnosno da upravlja takvim hotelom, ili poseduje pismo o namjerama ili ugovor o upravljanju objektima zaključen sa privrednim društvom koje upravlja najmanje jednim hotelom sa najmanje četiri zvezdice.

Takođe, jedan od uslova je bio i da ponuđač poseduje finansijsku sposobnost i sredstva neophodna za realizaciju tendera, odnosno minimalnu imovinu aktivu od pet miliona evra na kraju prošle godine, ali i da ima ostvaren pozitivan finansijski rezultat i prihod od najmanje pet miliona evra u prošloj godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: