Remont završen: Hrvatska za 10 helikoptera izdvojila 30,7 miliona dolara

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Hrvatske, 23. septembra je na aerodromu Pleso održana prezentacija remontovanih helikoptera Mi-171Š.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 26.09.2019.

10:17

Remont završen: Hrvatska za 10 helikoptera izdvojila 30,7 miliona dolara
Foto: Epa/SERGEI ILNITSKY

Ugovor o remontu helikoptera Mи-171Š u vrednosti 206.943.143,20 kuna s PDV-om (30,7 miliona dolara), potpisan je 2017. godine sa Zrakoplovno-tehničkom centrom d. d. iz Velike Gorice.

Inostrani partner ZTC d. d. u izvođenju remonta bila je kompanija "Ruski helikopteri" iz Ruske Federacije sa svojom tehničkom podrškom, piše portal Tangosiks.

Reč je, kako se navodi, o deset helikoptera Mi-171Š hrvatskog Ratnog vazduhoplovstva na kojima je uspešno izveden remont, operativni su stigli u jedinicu, imaju sve tražene sposobnosti i koriste se u obavljanju zadataka.

Na helikopterima Mi-171Š ugovoren je i izveden remont svih sistema višenamenske verzije helikoptera Mi-171Š, tako da su helikopteri zadržali sve sposobnosti koje su imali i pre remonta.

Ovi helikopteri koriste se za humanitarne akcije pružanja pomoći civilnim institucijama kroz akcije traganja i spasavanja, hitne medicinske letove, prevoz organa za transplantaciju, gašenje požara te u NATO operaciji podrške miru KFOR.

Dva remontovana helikoptera od avgusta 2019. učestvuju u NATO operaciji podrške miru KFOR na Kosovu i Metohiji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: