Potvrđeno: Srpski biznismen Nebojša Šaranović kupio akcije Kraša VIDEO

Srpski biznismen Nebojša Šaranović, vlasnik kiparske grupacije Kappa Star Limited, kupio je pet odsto akcija kompanije Kraš.

Region

Izvor: B92

Sreda, 18.09.2019.

15:27

Potvrđeno: Srpski biznismen Nebojša Šaranović kupio akcije Kraša VIDEO
FOTO: Depositphotos,dariozg

To je potvrđeno iz centrale kompanije Kraš u Hrvatskoj u saopštenju koje su poslali medijima.

U skladu sa članom 482 Zakona o tržištu kapitala obaveštavamo javnost da smo dana 18.9.2019. obavešteni od deoničara Kappa Star Limited, društvo s ograničenom odgovornošću, iz Nikozije - Kipar od dostizanju i prelasku praga od pet odsto glasačkih prava u Kraš d.o.o. Zagreb, navodi se u saopštenju.

On ovo još nije zvanično potvrdio, a iz njegove službe za odnose sa medijima su u njegovom ime za B92 poručili da on "nema komentar".
Dokaz o kupovini akcija
Kako su nam rekli, Šaranović zasada nema nameru da odgovara na pitanja u vezi s Krašom, niti da daje bilo kakve izjave, te tako nismo uspeli da dobijemo odgovore na pitanja da li je istina da je kupio akcije Kraša, a ako jeste o kolikom udelu je reč, zašto se odlučio na ovu kupovinu i kakvu su njegovi planovi u vezi s budućnošću te kompanije.

Prodaja Kraša jedna je od najaktuelnijih tema ovih dana u regionu.

Hrvatski mediji tvrdili su danima da se upravo ovaj biznismen krio iza računa banke preko koje su akcije kupljene.

Kraš je bio jedna od najmoćnijih kompanija u bivšoj SFRJ, a njihovi slatkiši bili su omiljeni u svim njenim republikama. Tako su napravili brend koji je bio simbol kvaliteta u prehrambenoj industriji.

Njihovi čuveni proizvodi su kiki bombone, čokoladice životinjsko carstvo, bajadere, čokolada dorina..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: