Irci u akciji spasavanja slovenačkog avio-prevoznika: Hoće li pomoć stići na vreme?

Nakon što je američki Mesa erlajns letos najavljen kao spasilac, odustao od Adrija ervejza, sada se kao mogući spasilac pominje irski Siti džet.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.09.2019.

14:37

Irci u akciji spasavanja slovenačkog avio-prevoznika: Hoće li pomoć stići na vreme?
FOTO: Depositphoto, happyalex

Vremena za spasavanje sve je manje. Naime, protekle sedmice je otkriveno da slovenački nacionalni avio-prevoznik prošle godine nije otkrio svoj bilans stanja, pa stoga može ostati bez operativne dozvole kroz sedam dana.

Siti džet je stručnjak za takozvani mokri najam, tj. autsorsing posade, aviona i održavanja drugim prevoznicima.

Adrija inače nema nijedan avion, već unajmljuje svoju posadu i avione koje iznajmljuje drugim prevoznicima, čime štedi svoje poslovanje, prenosi SEEbiz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: