Monasi osmislili novi sistem plaćanja parkinga: Mesto se dobija "milošću"

Novost na tržištu parking usluga uvedena je u pulskom manastiru Svetog Franje.

Region

Izvor: Novac.hr

Subota, 24.08.2019.

10:49

Monasi osmislili novi sistem plaćanja parkinga: Mesto se dobija
Pula FOTO: Depositphotos, dbajurin

Naime, u njihovom dvorištu koje vodi iz ulice Kastropola u starom gradu parking se ne plaća porukom ili novčićima na automatu za prodaju.

Monasi su zamislili da naplate parking, kako kažu, milošću, odnosno donacijom.

Naime, tu je nelegalno parkiranje, pa bi izdavanje računa bilo ubedljiv dokaz da se ljudi iz Crkve bave ilegalnim radom, prenosi Glas Istre.

Ne zna se tačno kada je samostan pokrenuo biznis s parkiranjem, no neki korisnici njihovih usluga pričaju da plaćaju 500 kuna (nepunih 8.000 dinara) mesečno za rezervisano mesto u dvorištu, koje se, zajedno sa samostanom, prostire na gotovo pet hiljada kvadrata.

Na ilegalnom parkingu je mnogo automobila sa stranim registarskim oznakama, ali je nejasno koliko automobila pripada onima koji žive i rade u samostanu.

Ako se uzme da je cena mesečno podjednaka za sve korisnike, manastir može mesečno da zarađuje a da ne plati porez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: