Kinezi uvoze "Sarajevsko pivo"

Sarajevska pivara je počela sa izvozom svog najpoznatijeg brenda "sarajevsko" u Kinu, izveštava portal Indikator.ba.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 01.08.2019.

14:41

Kinezi uvoze
Foto: Epa/WILL OLIVER

"Tokom nedavne posete naših predstavnika Kini i učešća na sajmu u gradu Ningbo, potencijalni poslovni partneri su pokazali ogromno interesovanje za proizvode Sarajevske pivare, posebno za 'sarajevsko'", navode u toj kompaniji.

Pregovori su, kažu, vrlo brzo imali i konkretne rezultate - izvezene su prve količine "sarajevskog" u Kinu.

"Za nas je ovaj izvoz veoma značajan, jer predstavlja još jedan dokaz da je 'sarajevsko', nakon povratka na stari kvalitet i reforme poslovanja u pivari, osim domaćeg, osvojilo i inostrana tržišta", dodaju iz Sarajevske pivare.

"Sarajevsko" se trenutno izvozi u Hrvatsku, Makedoniju, Sloveniju, Austriju, Nemačku, Albaniju, Sjedinjene Države i Švedsku.

Od 2015. godine, Sarajevska pivara beleži stalni rast proizvodnje i prodaje, piše Indikator.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: