Rasteruju vozače bolje nego komunalci: Na tabli napisali da je parking 50 evra

Kako prenosi Indeks, u mestu Pirovac, postoji parking za koji je potrebno izdvojiti 50 evra dnevno.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.07.2019.

11:55

Rasteruju vozače bolje nego komunalci: Na tabli napisali da je parking 50 evra
Foto: Epa, Kimimasa Mayama

Čitalac portala Indeks poslao je fotografije parkinga, i napomenuo da se parking nalazi u blizini glavne gradske plaže, Lolić.

"Ni 100 metara od te lokacije, na jednakoj udaljenosti od mora je normalan parking gde je sat pet kuna (60 centi), a dan 20 kuna (2,8 evra). Izgleda da su vlasnici ovog parkinga odlučili da iskoriste blizinu plaže i da zarade od obližnjih turističkih i ugostiteljskih objekata. Bar da imaju pošteni hlad za taj novac, ali nemaju ni to", poručio je čitalac.

Parking se ne naplaćuje

Iz turističkog objekta koji se nalazi pored table za naplatu parkinga za Indeks su otkrili da parking, zapravo, uopšte ne naplaćuju.

"Pre svega, parking se ne naplaćuje 50 evra po danu. Naime, parking se uopšte ne naplaćuje. Tabla je postavljena kao sredstvo odvraćanja brojih automobila koji konstantno ulaze na privatan posed i ostavljaju autobomile na parkingu ceo dan. Parking je na izuzetno privlačnoj poziciji, 50 metara od mora, tako da se vozači koji parkiraju na ovom privatnom posedu vode onom iz "auta u more"."

Rešili problem bez policije

Iz ovog turističkog objekta otkrivaju da se sa ovim problemom bore već godinama. Postavljali su table, koje su upozoravale vozače da je parking na ovom mestu zabranjen, ali ništa od toga nije uspelo. Ovaj način ponašanja nesavesnih vozača izazvao je probleme dostavnim vozilima i hitnim službama, koje često nisu imale gde da se parkiraju.

Iz ovog objekta dodaju da nisu želeli da se obrate policiji, već su se poslužili dosta jednostavnijim trikom, i lažnom informacijom oterali uporne vozače koji nemaju pravo parkiranja na privatnom posedu, ali su ipak to radili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: